7 koraka kako složiti NEODOLJIVU party platu.

7 koraka kako složiti NEODOLJIVU party platu.

Pazi sada ovu situaciju! Došao si mrtav umoran sa posla, željan malo da baciš oko na TV i da uživaš sa porodicom, kad ono, ring ring...zvoni telefon. Ti praviš veliku grešku jer se javljaš a sa druge strane linije prijatelji koji su baš večeras rešili da dodju u posetu.

Pokušavaš da eskiviraš, ali nikako ne uspevaš i sada si svestan da oni dolaze za sat vremena i da moraš nečim da ih ugostiš.

Shvatiš da je kasno sada da bilo šta umesiš, i setiš se da imaš nekog domaćeg sira i suvog mesa što su ti poslati tvoji sa sela. Uz put skontaš da imaš nekog voća i badema, i u frižideru primetiš da imaš pola tegle maslina i punu teglu kornišona.

Tvoje iznenadno okupljanje je spašeno, da se gosti ne prevrnu sa stolice posle 6 rakije, od tvog ujaka koji po običaju ne skida ispod 22 grada 😄

1. Mesto za platu - Prvi zadatak je da odmah postaviš platu na planirano mesto serviranja, jer je preteško nositi sa svom tom hranom.

2. Izbor površine za slaganje plate - Drvena, keramička, prohromska ili plastična, na tebi je!

3. Kreativnost (najvažniji korak) - Iznesi sve namirnice ispred sebe i pusti kreativni deo uma na površinu. Boja i tekstura - sve mora biti na svom mestu.

4. Serviraj prvo voće - Najbolji je izbor uvek sezonsko, pa oko njega slaži dalje.

5. Zatim posegni za suvim mesom - Šunka, slanina, pečenica, kulen - sve dolazi u obzir. Predlog je da praviš mesne cvetove - i pazi da ostane dovoljno mesta za ostalo.

6. Na red dolazi sir - Ako imate više vrsta sireva, jednu vrstu serviraj u staklenu ili keramičku činiju, a ostatak posloži uz meso.

7. Za kraj dodaci - Orašasti plodovi, krekeri, suvo voće nemoj da se ustručavaš. Sva prazna mesta popuni orašastim plodovima, a u malene posude uspi masline i kornišone.

Tvoja NEODOLJIVA plata sada je  spremne za degustaciju. Prijatno!

 


Ostavite Komentar

Komentar ce biti pregledan od strane moderatora.