Zašto je Kobalamin važan u VEGETARIJANSKOJ ishrani ❓ Koje su poznate ličnosti svedočile o neverovatnoj moći ovog Vitamina❓

Zašto je Kobalamin važan u VEGETARIJANSKOJ ishrani ❓  Koje su poznate ličnosti svedočile o neverovatnoj moći ovog Vitamina❓

➡ Šta je Kobalamin i kako utiče na naše zdravlje❓

 Vitamin B12 (Kobalamin) jedan je od 8 B vitamina koji telu pomaže da hranu pretvori u ENERGIJU. Nedostatak ovog vitamina najčešće je prisutan u vegetarijanskoj ishrani jer je poznato da su najveći izvori upravo one namirnice koje vegetarijanci ne konzumiraju, poput mesa, mleka i mlečnih proizvoda.

 Redovan unos Vitamina B12 zaštitiće nas o anemije koja je glavni krivac za osećaj umora i malaksalosti, podstiče zdravu funkciju živaca, stvaranje DNK i RNK,  smanjuje rizik od pojave raka dojke, srčanih bolesti i podiže raspoloženje.

➡ Na koji način pomaže pri otklanjanju UMORA i MALAKSALOSTI❓

 Brz tempo života koji danas svi vodimo, I nedostatak vremena za odmor i pravilnu ishranu glavni su uzorčnici pojave umora,malaksalosti, napetosti i dekoncentracije.

Glavni razlog za pojavu ovih simptoma je nedostatak vitamina B12, koji uzrokuje teži ili blaži oblik anemije. Ona označava smanjeni broj crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), koji se najčešće vezuje za nedostatak pomenutog vitamina.

Unosom dovoljne količine Kobalamina telo će proizvoditi dovoljan broj eritrocita koji su zaduženi za prenos kiseonika po celom telu.

➡ Kako vam može pomoći pri gubitku kilograma❓

Sam unos vitamina B12 neće načiti vašu liniju vitkom ali će sigurno pomoći u ubrzavanju metabolizma koji je jedan od bitnih faktora kada je reč o mršavljenju. Ovaj vitamin pomaže telu da troši ugljene hidrate, masti i proteine nataložene u depoima masnog tkiva (energije).

 ➡ Zašto i koje poznate ličnosti redovno konzumiraju ovaj vitamin❓

Svako malo neka nova metoda za brzo gubljenje kilograma bez mukotrpnog vežbanja i strogih dijeta. Najveći broj tih " tajnih napitaka" za mršavljenje potiče od celebrityja koji pokušavaju na sve moguće načine da izgube koji kilograma bez mnogo muke.

Iskreno da vam kažem nikada nisam verovao da kilogrami mogu da se gube bez mnogo muke i treninga jer sam i sam isprobao slične tehnnike ali bez većih rezultata.

Rita Ora, Justin Timberlake i Madonna samo su neki od poznatih ličnosti koji svedoče o neverovatnoj moći vitamina B12.

Naravno, pomenuti vitamin nije "čarobni štapić" koji će istopiti vaše masne naslage, već će pretvarajući ugljene hidrate iz hrane u glukozu,i time omogućiti dodatnu energiju.

👉 Jedan od najvećih izvora Vitamina B12 (Kobalamin) koji može da se konzumira u VEGETARIJANSKOJ ishrani, jeste KISELI KUPUS. 👈

⚡⚡⚡ Kiseli kupus dobijen biološkim procesom kiseljenje (fermentacije) samo uz pomoć visoke temperature, vode i soli, obezbediće dodatnu količinu Vitamina B12 u vašem organizmu! ⚡⚡⚡

 


Ostavite Komentar

Komentar ce biti pregledan od strane moderatora.